Narancslikőr II
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 1 liter 96%-os szesz
- háromnegyed kg cukor
- 3 narancs
- 1 citrom
- 3 szegfűszeg
- 1 kis darab fahéj
- negyed liter tejszín
Elkészítés
Egy három literes uborkásüvegbe tegyük a szeszt, a cukrot, a narancsnak és a citromnak a héját és levét, a szegfűszeget és a fahéjat. Alaposan bekötjük pergamentpapirral, és állni hagyjuk 3-4 hétig, amit naponta megrázunk. Az utolsó héten hozzáöntjük a tejszínt, azzal is hagyjuk állni egy hétig, de már hideg helyen. Átszűrjük, majd üvegekbe töltve még 1-2 napig állni hagyjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.